Patriarhul Daniel a cerut primăriilor de sector 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 august 2016
  • Social

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că Patriarhul Daniel a cerut alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului. Cererea sa este suținută de consilierii PSD, însă proiectul nu a trecut, iar o consultare adevărată ar presupune un referendum, conform Gândul.info.

Proiectul de alocare a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului a fost depus de PSD, în urma solicitării Patriarhului.

”A fost o propunere a grupului PSD, în urma solicitării Patriarhului, o solicitare de 10 milioane lei. Proiectul depus de grupul PSD a fost înscris pe ordinea suplimentară a şedinţei de ieri a Consiliului, a ajuns în şedinţa de comisie şi nu a trecut”, a afirmat primarul Sectorului 1.

Dan Tudorache a precizat că Patriarhul a transmis această solicitare către toate primăriile, afirmând că Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să contribuie cu o parte, în contextul în care i s-a reproşat declaraţia potrivit căreia nu este corect ca Sectorul 1 să contribuie pentru un spital naţional.

”Am spus că nu mi se pare corect, nu am spus niciodată că nu dau (…) Este normal ca pentru un spital naţional să vină şi Primăria Sectorului 1 cu o parte din bani. Nu trebuia doar Sectorul 1 să construiască (…), legea nu permite”, a explicat Dan Tudorache, afirmând că pentru un spital naţional şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să aloce fonduri.

Această problemă ar putea duce la declanșarea unui referendum, aceasta fiind singura medotă de ”consultare pertinentă”, conform lui Dan Tudorache.

”Altă soluţie nu văd ca să fie o consultare pertinentă. Aşa ca să te întâlneşti 100 de oameni sau 200 de oameni să îşi dea cu părerea nu cred că… O consultare adevărată pe un proiect major este un referendum. Aşa consider eu că este o consultare reală”, a subliniat primarul Sectorului 1.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *