Ultimele Știri

Patriarhia Română cere Senatului să respingă proiectul legislativ prin care se dispune înlocuire orei de Religie cu cea de Etică

Patriarhia Română cere Senatului să respingă proiectul legislativ prin care se dispune înlocuirea orelor de Religie cu cele de Etică sau Cultură Civică în școlile primare, gimnaziale, liceale și profesionale.

Pentru a susține opunerea sa, Patriarhia a menționat că „este obligatorie prezenţa Religiei printre celelalte discipline din schema orară, dar nu este obligatorie participarea elevilor”. Altfel spus, se dorește păstrarea Religiei ca materie obligatorie școlară, dar nu există o obligație și n participarea elevilor la acest curs.

Cu toate acestea, Religia face parte dintre materiile pentru care elevii primesc note, și începând cu clasele primare până la cele liceale, este nevoie de prezența lor la această oră. Altfel spus, elevii sunt obligați să participe la această materie, altfel se aleg cu absențe și cu corigența la materia în cauză. Lucru care, am spune noi, nu reprezintă chiar libertatea de a participa la oră sau nu, atât timp cât ea condiționează media anuală.

Pe de altă parte, ministrul Educației menționează că deocamdată trebuie respectată Constituția și legea din prezent în ceea ce privește prezența Religiei în școli:

„Legat de predarea religiei în şcoli, sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul. În primul rând, trebuie respectate legea şi Constituţia şi tot cadrul instituţional în care se desfăşoară orele în şcoli. În acest moment, avem o lege, avem o decizie a CCR şi avem o procedură pe care Parlamentul sau Guvernul, după caz, trebuie să le parcurgă”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Patriarhia Română cere Senatului să respingă proiectul legislativ prin care se dispune înlocuire orei de Religie cu cea de Etică

  1. Oculta lucreaza la forta maxima pentru distrugerea crestinismului se vede ce face Merkel in vest! Doar ca…. au uitat ceva…. Nu vor reusi nici Nero nici Diocletian nu au reusit sa distruga crestinismul, desi l-au aruncat la catacombe, la lei, la bestii de oameni. Nu vor reusi

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*