Ultimele Știri

Patriarhia Română cere dezvăluirea cazurilor în care se descurajează participarea la ora de religie

Patriarhia Română le cere părinților sau profesorilor să dezvăluite cazurile la care au asistat sau despre care au cunoștiință, din cadrul școlilor, în care se încearcă descurajarea participării elevilor la orele de religie susținute de cadrele didactice.

„Profesorii de religie şi părinţii trebuie să facă publice cazurile din şcoli în care se încearcă descurajarea participării elevilor la ora de religie”, precizează Patriarhia.

De asemenea, Patriarhia cere tuturor cultelor să susțină menținerea statutului orei de religie, ca materie predată în școli, și dorește să aibă loc o întâlnire specială în care să se ia anumite măsuri pentru susținerea acesteia în învățământul  de stat.

„Religia face parte din planul cadru. Până acum, elevul major, părintele sau tutorele trebuiau să facă o cerere pentru a nu participa la cursurile acestei discipline. În urma deciziei de astăzi (miercuri – 13. noiembrie), s-a stabilit că trebuie să spui când vrei să participi la cursurile de religie, nu să spui când nu vrei. Astfel, s-a decis că aceste cereri vor fi completate doar de cei care vor să facă religia”.

Mai mult decât atât,  parohiile şi şcolile vor încheia parteneriate pentru dezvoltarea cooperării, aceste legături având ca scop ajutorul elevilor din familii sărace sau cu risc de abandon şcolar, precum și susţinerea şi îmbunătăţirea predării orei de religie.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*