Ultimele Știri

Pastila care ar putea permite oamenilor să trăiască până la 120 de ani

Ruşii spun că au creat o pastilă care ar putea permite oamenilor să trăiască până la vârsta de 120 de ani.

În prezent, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moscova, testează acest medicament pe animale. Se pare că medicamentul reacţionează cu anumite celule ale corpului, mai precis cu mitrocondriile. Acestea ar fi implicate în procesul de îmbătrânire.

După ce au administrat acest medicament animalelor, cercetătorii au descoperit că majoritatea bolilor care apar la bătrâneţe s-au dezvoltat mai târziu.  

„Mitocondriile sunt implicate în producerea atacului de cord, în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson”, a spus Skulacev.

O ţintă realistă este de a prelungi durata de viaţă a omului până la 120 de ani, tratamentele antiîmbătrânire fiind „tehnic posibile”, potrivit savantului rus.

„Nu cred că vom reuşi să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Aşa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în antichitate, când oamenii mureau tineri. Dacă se va dovedi că bolile se vor dezvolta mai încet, ideea noastră de a lupta contra îmbătrânirii prin intermediul mitocondriilor este corectă. Va fi posibil să amânăm bătrâneţea”, a mai spus Skulacev.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*