Ultimele Știri

Partidul anti-imigraţie AfD a obţinut un succes important la alegerile regionale din Germania

imigranti refugiati

Formaţiunea populistă de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut duminică un succes important la alegerile regionale din Germania, în detrimentul politicienilor tradiţionali din Uniunea Creştin Democrată şi din partea socialiştilor, reuşind să intre în legislativele din toate cele trei landuri cu procente de peste 10%, scrie Deutsche Welle.

Alegerile regionale de duminică, care s-au organizat în Renania-Palatinat, Saxonia-Anhalt şi Baden-Wurttenberg, au fost considerate un test pentru politica faţă de migraţie a cancelarului Angela Merkel şi a executivului Uniunii Creştin Democrate. Alegătorii din cele trei landuri germane şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care Merkel a gestionat criza migranţilor, acceptând mai mult de 1 milion de solicitanţi de azil în ultimul an, dar şi faţă de atacurile sexuale şi tâlhările din Germania, care au fost întreprinse de migranţi.

Astfel, Uniunea Creştin Democrată a Angelei Merkel a pierdut alegerile în două dintre cele trei landuri care au votat duminică, nereuşind să obţină majoritatea pentru a controla fără probleme legislativele regionale.

În schimb, AfD a obţinut 12,4% dintre voturi în Renania-Palatinat, 15% în Baden-Wurttenberg şi 24,3% în Saxonia-Anhalt.

Liderul formaţiunii AfD, Frauke Petry, a susţinut că nu se aşteaptă să intre în guvernele din cele trei landuri germane, iar partidul anti-imigraţie va rămâne una dintre vocile critice din opoziţie, ceea ce este de aşteptat de la o grupare politică tânără.

”Ne-am pregătit să lucrăm din opoziţie cu mult înainte de alegeri. Aceste scrutinuri demostrează că mulţi alegători întorc spatele partidelor tradiţionale”, a precizat Petry.

Unul dintre cei care au criticat succesul AfD este şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, care a susţinut că: ”AfD nu are niciun concept politc şi nicio competenţă în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor la problemele Germaniei”.

Formaţiunea AfD a condus o campanie dominată de retorica anti-imigraţionistă şi a căutat să obţină susţinerea alegătorilor dezamăgiţi de poziţia cancelarului Merkel faţă de criza migranţilor. Liderul partidului, Frauke Petry, a sugerat, la începutul acestui an, că în ultimă instanţă poliţia ar trebui să deschidă focul împotriva migranţilor care vor să intre în ţară fără a fi înregistraţi prealabil. Comentariile ei au stârnit un val de critici internaţionale, însă asta nu i-a slăbit din popularitatea internă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*