Ultimele Știri

Parlamentul s-ar putea reuni în ședință comună pe tema crizei din piața asigurărilor auto

tir

Parlamentul s-ar putea reuni într-o ședință comună a celor două Camere, pentru o analiză a crizei din sectorul asigurărilor auto, o discuție în acest sens având loc luni, în ședința conducerii Senatului, care a decis ca președinții celor două Camere să analizeze această posibilitate.

Vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru declarat, după ședința Biroului Permanent, că a existat din partea unui coleg o solicitare de convocare a Birourilor Permanente, pentru a pune în discuție o chestiune aflată la ordinea zilei și care frământă cetățenii români, și anume situația de pe piața asigurărilor auto, scrie News.ro.

”Există mai multe discuții, și în Biroul permanent au fost multe discuții, privind modul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) controlează situația de pe această piață. Cei doi președinți (ai Camerei Deputaților și Senatului – n.r.) se vor întâlni pentru a stabili o eventuală ședință de Birouri reunite”, a mai spus Ioan Chelaru.

Transportatorii au anunțat că vor protesta în fiecare primă zi lucrătoare a săptămânii, la nivel național, în semn de avertisment, urmând ca în 14 – 15 septembrie să organizeze un miting de amploare.

Un raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care supraveghează și piața asigurărilor, arată că prețul mediu al unei polițe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*