Ultimele Știri

Parlamentul respinge tentativele de ”îmblânzire” a Legii fumatului

fumat

Senatorii din comisia de sănătate au respins propunerile de modificare a noii Legi a fumatului, care încercau să „îmblânzească” legea și să permită fumatul la terase și spații special amenajate inclusiv cu băuturi.

Propuneriile urmează să mai fie discutate și în Camera Deputaților, însă aici sunt însă deja avansate o serie de amendamente care fac ca fumatul pe terasele cu 2 pereți și tavan să rămână în continuare ilegal

Mai mult decât atât, aprinderea țigărilor va fi interzisă și în autoturismele personale, nu numai în cele de serviciu, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

Amendamentele au fost propuse de același deputat PSD, Aurelia Cristea, care a fost inițiatoarea amendamentelor care au înăsprit legislația antifumat anul trecut. Acestea sunt admise de Comisia pentru buget finanțe și bănci a Camerei Deputaților în momentul acordării avizului favorabil proiectului de Lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr.349/2002.

“Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum și în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate”, se precizează în amendamentul admis de către Comisie. Inițiatorul susține că “acest amendament este necesar pentru asigurarea dreptului prevăzut în Art. 49 din Constituție: Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor. Având în vedere expunerea crescută la substanțele toxice din fumul de tutun în condițiile restrictive din punct de vedere al ventilației specifice autovehiculelor, și imposibilitatea minorului și a fătului de a se apăra în fața acestei agresiuni, este datoria morală și legală a adulților de a-i proteja”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*