Ultimele Știri

Parlamentul pregătește un nou proiect legislativ privind amnistia și grațierea

Deși legea a fost repinsă în plen, în urmă cu o săptămână, Parlamentul nu renunță la acest obiectiv, și dau naștere unui alt proiect de lege privind amnistia și grațierea. Deputatul Nicolae Păun pregătește un alt proiect de lege privind grațierea colectivă, care s-ar putea aplica în cazul celor care au primit pedepse între 1-5 ani.

Dezbaterile pe care le-a provocat ideea legii amnistiei și grațierii continuă să se desfășoare, și chiar dacă a fost respinsă în plen în urmă cu nu mai mult de o săptămână, Nicolae Păun continuă să facă demersuri pentru ca acest proiect să devină lege într-un final. Motivele pentru care nu se renunță la acest proiect, conform lui Păun, sunt următoarele:

„Așa bine, pentru că în momentul în care s-a conceput, proiectul de lege a plecat de la niște adevăruri: sistemul de penitenciar este aglomerat, eu cred ca dacă am trecut de alegeri, avem un nou proiect care vizeaza grațiere colectivă pentru pedepse de la 1 la 5 ani, nu pentru amnistie. Ar putea să vină colegii cu o serie de amedamente, ar putea să vină și cei de la Ministerul Justiției. Daca alți colegi vor să mă sprijine, primesc cu bucurie acest sprijin. Dar eu aș merge pe cont propriu. Eu fac parte dintr-o minoritate, la ei mă gândesc, nu la alte cazuri din Palament. Sunt în spatele gratiilor 30 000 de persoane care sunt în închisoare. Nu putem caza mai mult de 25 000 de persoane în penitenciare”.

Întrebat dacă a discutat cu Victor Ponta despre acest nou proiect de grațiere și aministie, deputatul a declarat: ”Nu am discutat cu Victor Ponta, daca vor, sa il respinga si de data asta. Nu discut cu nimeni, este atributul meu, ca deputat, să depun un proiect de lege. (…) Pai de ce sa discut cu Victor Ponta?”.

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Parlamentul pregătește un nou proiect legislativ privind amnistia și grațierea

  1. Felicitari domnul paun multa sanatate, pentru ca sunt persoane care n-au ce cauta acolo in iadul pe pamint

  2. Ma voi ruga pt dv si familia dv domnule Paun,poate cu ajutorul dv iese si sotul meu din iadul ala…poate datorita dv o sa stea langa baietelul lui care a apucat sa stea langa el doar 8 luni!sa dus acolo dintr o greseala nu doresc nimanui asa cva…va voi urmari si va voi sustine sufleteste

  3. ar fi bine, desi ma indoiesc de reusita

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*