Ultimele Știri

Parlamentul maghiar a dat undă verde construirii zidului la frontiera cu Serbia

imigranţi Foto Arhivă

Parlamentul Ungariei a aprobat planul de a construi un zid la granița cu Serbia pentru a stopa valul de imigranţi care pătrunde pe teritoriul maghiar, dar şi o serie de amendamente la legislaţia referitoare la imigraţie.

Ungaria n-a ţinut cont de criticile UE şi a Agenției ONU pentru Refugiați şi a adoptat proiectul de lege care prevede reducerea numărului de imigranţi. 

Noile norme adoptate vor permite autorităților să anuleze cererile de azil în cazul în care petiționarii vor părăsi fără autorizație reședința desemnată pentru mai mult de 48 de ore, iar în cazul în care solicitanţii nu au o reşedinţă, atunci vor fi ţinuţi în detenţie pe durata procedurilor.

Potrivit noii legi, se vor accelera procedurile de evaluare a solicitărilor de azil și va permite repatrierea cât mai rapidă a imigranţilor care au motivaţii economice, însă va limita drepturile celor care au solicitat azil în Ungaria de mai multe ori.

Citeşte şi: Poveştile emigranţilor instalaţi la frontiera cu Ungaria

Proiectul de lege, propus sâptămâna trecută de ministrul de Interne Sandor Pinter, a fost adoptat cu 151 de voturi pentru şi 42 împotrivă, de partidul de guvernământ Fidesz, aliații săi Creștin-Democraţi și de partidul de extremă dreapta, Jobbik.

Aproape 72.000 migranți au ajuns Ungaria până acum şi marea majoritate au pătruns în ţară pe la granița cu Serbia. Anul trecut, doar 43.000 de persoane au depus o cerere de azil în Ungaria, iar a fi procesate cererile solicitanţilor, aceştia emigrau spre Germania sau alte destinații din Occident.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*