Parlamentul European denunţă „apatia” statelor membre în anchetarea presupuselor închisori secrete ale CIA

  • Adelina Mitrache
  • 8 iunie 2016
  • Externe
Parlamentul European

Parlamentul European a denunţat, miercuri, „apatia” instituţiilor UE şi a autorităţilor din statele membre privind anchetarea activităţilor CIA în Europa în perioada 2001-2006.

Într-o rezoluţie neconstrângătoare adoptată cu 329 de voturi pentru şi 299 împotrivă, eurodeputaţii cer ţărilor membre UE „să investigheze în deplină transparenţă posibilele acuzaţii referitoare la existenţa unor închisori secrete în care ar fi fost deţinuţi suspecţi de către CIA”.

PE exprimă îngrijorări serioase privind „apatia manifestată de statele membre şi de instituţiile UE” în privinţa recunoaşterii „actelor de tortură şi încălcărilor multiple ale drepturilor fundamentale” în cadrul „extrădărilor extraordinare” efectuate de Agenţia Centrală de Informaţii din SUA pe teritoriul european în perioada 2001-2006.

Europarlamentarii au pledat pentru efectuarea de noi misiuni ale PE în state membre suspectate că ar fi găzduit închisori CIA. România, Polonia, Lituania, Italia şi Marea Britanie sunt suspectate că ar fi găzduit închisori secrete CIA.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *