Ultimele Știri

Parlamentarii uimesc din nou! Foștii sau actualii primari, viceprimari, şefi de consilii judeţele vor primi și ei pensii speciale

parlament

Primarii, viceprimarii, şefii de consilii judeţele, actuali sau foşti, vor primi şi ei pensii speciale, pe modelul parlamentarilor. Înainte de a pleca în vacanţa de Crăciun, parlamentarii vor să adopte o lege în acest sens, votul urmând să fie dat în şedinţa Senatului, începând cu ora 17.00.

Iniţiativa aparţine a 29 de senatori şi deputaţi de la toate partidele. Dacă liderul PNL, Vasile Blaga, a anunţat că senatorii liberali nu vor vota proiectul înscris pe ordinea de zi pentru luni, de la PSD, Valeriu Zgonea susţine că aleşii locali merită „un anumit respect” din partea statului şi, în absenţa unor astfel de pensii, va fi greu să aibă „o anumită integritate”.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, care nu poate fi mai mic de 2 ani de activitate de primar şi viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă ar urma să fie suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*