Ultimele Știri

Parlamentarii şi-au mărit pensiile

Parlamentul României

Deputații au aprobat, astăzi, cu 303 voturi „pentru”, 124 voturi „împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Deși PNL a propus vot nominal sau scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de lege, reprezentanţii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea proiectului.

Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, astfel deputaţii şi senatorii care ies la pensie după ce au avut un singur mandat vor primi cu cel puţin 1.200 de lei mai mult, iar pentru cei care au avut trei sau mai multe mandate, bonusul ajunge la 4.000 de lei.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

De asemenea, în comisia de Statut s-a introdus un amendament care prevede că parlamentarii care au fost condamnaţi penal nu beneficiază de aceste pensii.

În România, pensia medie lunară este de 890 lei, iar 615.000 de pensionari primesc pensia minimă garantată de 400 de lei pe lună.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*