Ultimele Știri

Parlamentarii Lucian Iliescu şi Marin Anton, și fostul senator Cezar Măgureanu, urmăriţi penal

marin anton

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Lucian Iliescu, primar al municipiului Giurgiu la data faptelor, şi deputatul Marin Anton, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Lucian Iliescu este acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese şi instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Marin Anton de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi Ştefan-Adrian Iliescu, fiul senatorului Lucian Iliescu, Cezar-Mircea Măgureanu, senator în perioada 2010-2011, precum şi Marin Pavel, director al Administraţiei Domeniului Public Giurgiu.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2011, Iliescu Lucian şi-a încălcat atribuţiile de primar al municipiului Giurgiu, după ce a favorizat firmele controlate de fiul său pentru a obţine licitaţiile ce aveau ca obiect vânzarea unei suprafeţe de 2.200 mp teren şi concesionarea lucrărilor de construcţie a unui imobil pe un alt teren din zona centrală a municipiului Giurgiu.

Directorul Administraţiei Domeniului Public Giurgiu, Pavel Marin l-a sprijinit pe primar să promoveze proiecte de hotărâri ale Consiliului Local Giurgiu şi să organizeze licitaţiile publice căştigate de firmele controlate de fiul acestuia.

Deputatul Marin Anton şi fostul senator Cezar Măgureanu şi-au folosit influenţa şi autoritatea pentru a determina mai mulţi consilieri locali să voteze favorabil proiectele de hotărâri vizate. Pentru ajutorul acordat, Cezat Măgureanu a pretins de la Iliescu Ştefan-Adrian suma de 50.000 de euro din care a primit suma de 10.000 de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*