Ultimele Știri

Parlamentarii, colecţionari de obiecte în valoare de mii sau sute de mii de euro

În declarațiile de avere ale parlamentarilor apar obiecte de colecție în valoare de până la sute de mii de euro. Aceștia se dovedesc a  fi adevărați ”colecționari” de bijuterii scumpe, tablouri, ceasuri de aur, colecții de artă sau măști africane și statuete cubaneze.

Potrivit declarațiilor de avere actualizate în luna iunie, publicate pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentarii se află în posesia a numeroase obiecte a căror valoare trece pragul de mii de euro. Sebastian Ghiță are ceasuri şi bijuterii de 4 milioane euro, dar şi obiecte de artă de 13 milioane euro.

Și Elena Udrea este o ”colecționară pasionată”, slăbiciunea acesteia fiind bijuteriile în care a investit nu mai mult, nu mai puțin de 100.000 de euro. În ceea ce privește banii investiți în bijuterii, pare a fi fruntașă în topul parlamentarilor cu cea mai scumpă colecție, după Sebastian Ghiță, bineînțeles.

Tot pasionat de bijuterii este și deputatul PSD Mădălin Voicu, care deţine bijuterii de familie de 40.000 de euro. Acesta este întrecut cu mult de Anton Marin de la UNPR, acesta investind în bijuterii 90.000 euro, adâugându-se și colecția de tablouri de peste 160.000 euro.

Ştefan Băişanu de la PNL nu este nici el mai prejos, și declară metale preţioase, bijuterii de peste 50.000 de euro şi obiecte de artă, colecţii de artă, numismatică şi filatelie tot în valoare de peste 50.000 de euro. Spre deosebire de aceștia, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, deputat PSD, se arată parcă mai cumpătat, declarând că deţine bijuterii de 5.000 de euro şi obiecte de artă de 3.000 de euro. Așa să fie?

Lista continuă cu Eugen Bejinariu, de la PSD, care se dovedește un adevărat colecționar de gravuri, desene, picturi, obiecte de cult, obiecte decorative, bijuterii sau mobilier. Astfel, în declarația sa de avere apare că are o colecţie de artă (gravuri, desene, picturi) de 82.000 de euro, obiecte de artă şi cult de 3.000 de euro, obiecte decorative (statui, vaze) de 29.000 de euro, bijuterii de 9.000 de euro şi mobilier din lemn de diferite stiluri, în valoare de 28.000 euro.

În timp ce nu se sinchisesc de la a pierde vremea în Parlament, nici măcar pentru a afișa un fals interes pentru soarta românilor, aceștia investesc sute de mii de euro în obiecte scumpe și opulente.

La trei ani de la preluarea mandatului, mai mult de o treime dintre parlamentari nu au luat cuvântul nici măcar o dată în anul 2015. Unii dintre ei au vorbit doar în 2012, la depunerea jurământului de senator sau deputat.

La Camera Deputaţilor, din cei 387 de deputaţi, 92 nu au luat cuvântul în plen în acest an, iar alţi 44 au vorbit la microfon doar câteva secunde, la începutul mandatului, pentru jurământul de credinţă, fără de care nu le puteau fi validate mandatele. Pentru aceste intervenții, parlamentarii consideră că merită să fie răsplătiți cu investiții în bijuterii, ceasuri și alte obiecte, de până la sute de mii de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*