Ultimele Știri

Parisul lansează un atac dur la adresa lui Boris Johnson

Șeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a declarat că Marea Britanie a numit la conducerea Ministerului de Externe un mincinos cu spatele la zid, într-o perioadă în care este nevoie de cineva de încredere în acest rol.

Boris Johnson, noul ministru de Externe britanc, primește un atac dur din Franța, fiind acuzat că a ”mințit mult poporul britanic”.

“Nu sunt îngrijorat deloc în legătură cu Boris Johnson, dar (…) în timpul campaniei a minţit mult poporul britanic, iar acum el se află cu spatele la zid”, a spus Ayrault pentru postul de radio Europe 1.

Ministrul francez de externe a menționat că relația Marii Britanii cu Europa trebuie să fie clară: “Este cu spatele la zid pentru a-şi apăra ţara, dar chiar şi cu spatele la zid, relaţia cu Europa ar trebui să fie clară”.

Franţa şi celelalte ţări membre UE i-au cerut Marii Britanii să activeze rapid procesul de ieşire din blocul comunitar, astfel încât să poată începe negocierile, dar noul premier de la Londra, Theresa May, a sugerat că nu va face acest demers anul acesta.

“Am nevoie de un partener cu care să pot negocia şi care să fie transparent, credibil şi de încredere (…). Nu putem lăsa această situaţia ambiguă, neclară să continue (…) numai în interesul britanicilor”, a subliniat ministrul de externe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*