Ultimele Știri

Părinţii barmanului decedat în incendiul din Colectiv, nevoiţi să dea şpagă la INML şi preotului

Părinţii unuia dintre tinerii care au murit în incendiul de pe 30 octombrie din clubul Colectiv au fost nevoiţi să dea şpagă Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) şi bineînţeles preotului pentru a-şi putea înmormânta fiul, informează Realitatea TV.

Valentin Fieraru este una dintre persoanele care a avut nenorocul să se afle în local atunci când a izbucnit focul. Tânărul de 26 de ani, născut în localitatea Bilceşti-Şelari din judeţul Argeş,  locuia în Bucureşti şi lucra ca barman la clubul Colectiv.

Părinţii tânărului au sosit în Capitală duminică seara pentru a merge la INML ca să ridice trupul neînsufleţit al băiatului lor. Mare le-a fost mirarea şi indignarea când s-au văzut nevoiţi să dea o “atenţie” angajaţilor de la INML care au spălat corpul fiului lor.

Umilirea acestora a continuat atunci când familia îndurerată a trebuit să scoată din buzunar suma 1.700 de lei, cu toate că reprezentanţii Executivului au susţinut că instituţia va suporta toate cheltuielile de înmormântare şi va oferi sicrie pentru familiile celor decedaţi. Nefiind nişte oameni înstăriţi, părinţii lui Valentin Fieraru au împrumutat suma de la o cunoştinţă.

Şi încă o dovadă că în România cutumele nu se schimbă, chiar şi după astfel de tragedii, domnului şi doamnei Fieraru li s-au cerut bani şi de la preotul din sat pentru slujba de înmormântare. Preotul a refuzat categoric să-l îngroape pe băiat, atunci când a auzit că familia nu are bani.

Compasiunea a venit tot din partea altor consăteni, mai precis de la patronul tatălui lui Valentin Fieraru, care s-a oferit să plătească pentru toate cele necesare. Mai mult, acesta a trimis şi câţiva oameni care au săpat groapa, pentru ca familia tânărului barman să nu mai fie nevoită să plătească şi pentru asta.

După incendiul de vineri seara de la clubul Colectiv, mai mulţi români s-au revoltat împotriva corupţie autorităţilor dar şi din cauza lipsei de reacţie din partea preoţilor şi implicit a Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Printre oamenii furioşi se numără şi jurnalista Mirela Voicu care a scris o scrisoare pentru Preafericitul Daniel, liderul BOR, în care îi reproşează faptul că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului de la clubul Colectiv, în care numărul persoanelor decedate a ajuns la 32.

Citeşte şi: Furia unei jurnaliste către Patriarhul Daniel, în urma tragediei din Colectiv: ”Mi-ar fi plăcut să te dai jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii. Tu esti singurul preafericit într-o țară în doliu”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*