Ultimele Știri

”Părinte, deschide poarta”: 25.000 de oameni au protestat în fața Patriarhiei, după ce Patriarhul Daniel i-a sfătuit pe tineri să mergă la biserică

În fața Patriarhiei s-au aflat 25.000 de oameni, în seara de marți spre miercuri, care au scandat ”Vrem spitale, nu catedrale!”. Intervenția acestora a venit la puțin timp după ce Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe tineri să meargă la biserică și nu în cluburi, ca replică pentru tragedia din Colectiv.

Atitudinea Bisericii Ortodoxe Române s-a dovedit a fi ostilă față de tragedia din Colectiv, lucru ce i-a revoltat pe români și i-a îndemnat să adreseze o serie de scrisori Patriarhului Daniel.

După ce acesta a spus, în cursul zilei de marți când a fost întrebat de ce nu a mers niciun preot la familiile celor îndurerați în urma incendiului de la clubul Colectiv, că tinerii ar trebuie să meargă la biserică, nu în cluburi, revolta oamenilor a crescut cu atât mai mult. Vorbele sale au fost ascultate de 25.000 de oameni marți seara. Aceștia au luat cu asalt Dealul Mitropoliei. Ei au cerut și demisia Patriarhului. Totul a făcut parte din planul de protest al bucureștenilor ieșiți marți seara într-o acțiune impresionantă.

Protestatarii au început acțiunea din stradă la Piața Universității. De acolo au mers în Piața Victoriei, apoi în Piața Revoluției, la sediul MAI, după care s-a ajuns la sediul Primăriei Sectorului 4. De la Primărie au mers la Patriarhie, unde au cerut demisia Patriarhului Daniel și au scandat ”Vrem spitale, nu catedrale!”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*