Ultimele Știri

Părerea unui politician britanic despre români: ”Au unul dintre cele mai importante principii ale Europei, şi anume solidaritatea”

marea britanie uniunea europeana brexit

Europarlamentarul britanic Julie Ward a declarat că singurul lucru care mai poate scoate Marea Britanie din criză este empatia. Acesta le-a mulțumit românilor pentru campania „Romanians Adopt Remainians”, lansată de Gândul.

Julie Ward a declarat că a aflat de campanie imediat după lansare:  „Cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, va mulţumim!”, le transmite Ward românilor care au fost dispuşi să „adopte” un britanic.

„Ştiam despre această campanie şi cred chiar că este una minunată, vă mulţumim pentru că faceţi asta! Cu adevărat, vă mulţumim! Este extrem, extrem de important! Eu am stabilit, în timp, foarte multe conexiuni cu oameni din alte ţări, inclusiv cu români, şi ei sunt foarte pozitivi, au unul dintre cele mai importante principii ale Europei, şi anume solidaritatea, iar eu cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, va mulţumim!”, le transmite Julie Ward românilor care s-au alăturat demersului Gândul şi GMP Advertising/Webstyler.
Într-adevăr, de solidaritate au acum cea mai mare nevoie britanicii care, la o săptămână după referendum, încep să-şi dea cu adevărat seama ce implică ieşirea din Uniunea Europeană. La Londra au început proteste masive de stradă, cu toate că, spune europarlamentarul Julie Ward, toată lumea se aştepta ca procentele să fie apropiate, mai ales că presa britanică de dreapta, susţinătoare a Brexitului, a avut o mare parte din influenţă: „S-au scris foarte multe lucruri irelevante care au alimentat ‘poveştile de groază’, şi ştiţi cum este: «Spune-le oamenilor o minciună suficient de des, iar ei o vor crede»”. Şi multe minciuni au fost spuse de susţinătorii campaniei ‘Leave’”, a declarat Ward pentru Gândul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*