Ultimele Știri

Parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne s-a mărit cu 5.150 de autovehicule

Primele autoturisme Dacia Duster pentru Ministerul Afacerilor Interne achiziţionate prin Programul Rabla au ajuns miercuri la sediul ministerului. Chiar azi au fost înmânate primele 100 de chei celor care fac parte din Inspectoruatul pentru Situații de Urgență, Poliției Române și Jandarmilor.

La ceremonie au participat prim-ministrul Victor Ponta şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, fiecare au făcut declarații legate de acest eveniment.

Gabriel Oprea a precizat că „înnoirea parcului auto este un proces absolut necesar, întrucât Ministerul avea un deficit de 55%, iar 80% dintre autospeciale aveau o vechime de peste 10 ani.”

IMG_8188

MAI a anunţat că va cumpăra până la sfârşitul lunii noiembrie 450 de autoturisme Dacia Duster. Achiziţia este posibilă după ce MAI a primit fonduri suplimentare la ultima rectificare bugetară şi a fost făcută prin intermediul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Prețul unui autoturism a fost de 11.100 de euro fără TVA.

Premierul Victor Ponta a subliniat faptul că prin înnoirea parcului auto cu autovehicule fabriacte în România, a spori economia țării. Se pare că prin achiziționarea acestor autovehicule s-a făcut o economie de aproape 3 mii de lei. Victor Ponta a înmânat primele 100 de chei angajaților Ministerului.

IMG_8198

Se pare că Ministerul Afacerilor Interne dorește să achiziționeze și alte mașini.

„Proiectul are în derulare o procedură de achiziţie din venituri proprii a MAI, prin licitaţie deschisă, pentru alte aprtoximativ 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârşitul acestui an. Au fost făcute demersuri pentru ca începând cu ianuarie anul viitor lansăm procedurile de ahiziţie pentru alte 1.900 de autoturisme, pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro”, a precizat Gabriel Oprea.

IMG_8252

Totodată, premierul Victor Ponta a mai precizat:

„Încercăm azi să dăm un mesaj foarte clar: partea de dotare a poliţiei, jandarmerii, ISU este la fel de importantă ca partea de pregătire a dvs. Am făcut eforturlile necesare că să aveţi drepturile salariale necesare, dar în ultimii ani şefii dvs ne arătau condiţiile dvs de lucru. Sunt foarte bucuros că programul de înnoire a parcului auto se porneţe azi şi se va finaliza în perioada imediat următoare. În urma licitaţiei publice şi procedurilor europene, veţi avea totuşi maşini fabricate în România. Este un alt motiv de bucurie. Vă promit că, atâta timp cât vă faceţi datoria, veţi avea recunoaştere, plata la timp a drepturilor salariale şi condiţiile de care aveţi nevoie pentru a munci.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*