Ultimele Știri

Parchetul general a început urmărirea penală privind votul din diaspora

Tiberiu Nițu, procurorul general al României, a anunțat că a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală a celor care au organizat alegerile prezidențiale.

Procurorul general a declarat că s-au făcut numeroase sesizări ca urmare a problemelor de la scrutinul din diaspora. Aceste sesizări au fost îndreptate împotriva miniștrilor care au organizat alegerile.

„Au fost foarte multe sesizări depuse de diferite persoane. S-a început urmărirea penală cu privire la faptă și s-au solicitat relații la alte autorități și ancheta se va desfășura în continuare cu privire la împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevazută de articolul 385 din Codul penal. Sesizările sunt îndreptate împotriva miniștrilor celor care, în opinia petiționarilor, au avut atribuți de a organiza alegerile”, a afirmat Niţu, adăugând că au fost foarte multe sesizari încă din primul tur de scrutin.

Sesizările provin atât din partea unor instituții cât și din partea vontanțiilor. Acestea au fost trimise pe email. Se vor continua cercetările pentru a stabili cine se face vinovat de această situație.

Întrebat dacă legea permitea înființarea unor secții de votare suplimentare, procurorul general, Tiberiu Nițu a răspuns că procurorii vor cercetat dacă legea a fost încălcată sau nu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*