Parchetul Capitalei investighează cazul crucilor anti-moschee

  • Adelina Mitrache
  • 12 aprilie 2016
  • Social
anti moschee

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cercetează, după o sesizare venită de la Poliţia Sector 2, în cadrul unui dosar penal, situaţia celor care au amplasat cruci inscripţionate cu „Creştinii nu vor megamoschee” în Capitală, au declarat, marţi, surse judiciare.

Potrivit surselor menţionate, pe 8 aprilie, Poliţia Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale iar imediat după cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti, existând suspiciuni pentru mai multe zone din Capitală. În acest moment nu este începută urmărirea penală iar procurorii împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale fac verificări prealabile.

anti moschee

Serviciul de Investigaţii Criminale, de la nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Capitalei, a solicitat secţiilor din subordine să înainteze către Structura Centrală toate sesizările pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscripţionate cu mesajul „Creştinii nu vor megamoschee”.

anti moschee

În documentul intern se arată că poliţiştii din subordine trebuie, printre altele, să „identifice camerele video care surprind momentul amplasării crucilor şi să întocmească procese verbale de vizionare a înregistrărilor video, să depună crucile găsite la camerele de corpuri delicte ale fiecărui sector de poliţie .”

După ce vor analiza toate probele strânse iniţial, procurorii vor lua decizia dacă încep urmărirea penală, declară sursele citate.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală.

„Astăzi 8 aprilie 2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn în dorinţa de a sensibiliza şi trezi conştiinţa cetăţenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei în Bucureşti. În marile intersecţii pe Cruci stă scris „Creştinii nu vor Mega Moschee” Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan Gornic”, au scris pe Facebook tinerii care susţin că s-au ocupat de organizarea protestului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *