Parchetul a deschis un dosar penal după ce două tinere musulmane ar fi fost agresate pe stradă, în Capitală

  • Adelina Mitrache
  • 1 aprilie 2016
  • Social
musulmane

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului Sectorului 2 s-a autosesizat şi face verificări după ce două tinere musulmane în vârstă de 18 ani ar fi fost atacate pe stradă, în zona Moşilor din Capitală, unde mai mulţi tineri le-ar fi smuls vălul islamic şi le-ar fi bătut.

Parchetul General transmite, într-un comunicat că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru doua infracţiuni de loviri şi alte violenţe după ce o asociaţie a musulmanilor a anunţat că două tinere musulmane ar fi fost atacate pe stradă. Şi Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz. 

Surse din anchetă spun că poliţiştii au luat legătura cu părinţii tinerelor musulmane, însă aceştia nu au dorit să facă vreo plângere până la acest moment, pe motiv că tinerele sunt înainte de examenul de bacalaureat, dar şi pentru că nu ar vrea să provoace tensiuni interetnice. Infracţiunile de lovire şi alte violenţe, potrivit Codului Penal, sunt cercetate doar la plângerea prealabilă a victimelor astfel că agresorii nu pot fi traşi la răspundere fără o reclamaţie.

Asociaţia Surori Musulmane din România arată, într-un comunicat de presă, că două tinere de 18 ani care purtau vălul islamic au fost atacate pe stradă, în zona Moşilor, de către un grup de trei băieţi şi două fete, care le-au smuls vălul islamic şi le-au bătut, rănindu-le la cap şi la mâini.

„Cu greu un bărbat a intervenit pentru a le salva de agresori”, susţine Asociaţia Surori Musulmane din România, care arată că în urmă cu trei ani, de exemplu, astfel de cazuri erau „cu totul excepţionale”, însă numai de la începutul acestui an au fost semnalate trei cazuri diferite de fete agresate.

Asociaţia Surori Musulmane mai spune că părinţii uneia dintre fetele agresate au fost să depună plângere la Poliţie, însă „li s-a dat de înţeles că demersurile lor ar fi cam inutile”.  

„Musulmanii condamnă aceste acte teroriste şi condamnă violenţa. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, căci ISIS a făcut mii şi mii de victime în Irak şi Siria înainte de a provocă atentate în Europa.  Musulmanii aflaţi pe teritoriul României sunt paşnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetăţeni români, născuţi şi educaţi aici. Nu ne dorim o divizare a societăţii române, ne dorim să trăim în pace, la fel că şi până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate”, mai arată Asociaţia Surori Musulmane.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *