Ultimele Știri

Parașutiștii americani au debarcat în Ucraina

parasutisti americani

Parasutisti  americani din Brigada 173 Aeropurtate, cu sediul în Vincenza, Italia, au ajuns în vestul Ucrainei pentru a instrui trupele armatei ucrainene.

Anunțul a fost făcut public de ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt. Diplomatul a postat poze cu parașutiștii americani care au aterizat pe aeroportul din Lvov. Potrivit ministrului ucrainean de Interne Arsen Avakov, circa 290 de soldați americani au sosit în Ucraina. În conformitate cu acordul semnat cu Departamentul de Stat al SUA, parușitiștii americani vor instrui unitățile de luptă ale Gărzii Naționale ucraineane. Exercițiile militare vor avea loc în baza de la Yavorivky, afirmă Avakov.

Exercițiile comune au fost convenite de către Președintele Ucrainei Petro Poroșenko și vicepreședintele american Joe Biden la începutul primăverii. Instruire realizată de parașutiștii SUA „va dura timp de 24 de săptămâni și implică circa 900 de militari, de la mai multe unități ucrainene ale Gărzii Naționale”.

Rusia și-a exprimat nemulțumirea și consideră această acțiune un act de sfidare din partea conducerii de la Kiev. Conflictul din estul separatist încă mocnește, iar în cursul acestei săptămâni șase soldați ucraineni și-au pierdut viața. 

us-troops-ukraine-training.si

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*