Ultimele Știri

Paradă de zadii tradiționale demnă de Cartea Recordurilor

Bistrițenii sunt cei care ar putea intra în Cartea Recordurilor cu ajutorul unei parade-manifest, în care mii de fete vor defila purtând zadii.

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud le-a propus tuturor tinerelor bistrițence să pună în valoare portul popular, într-un mod aparte, prin care zadiile să fie „vedeta” evenimentului. Practic, instituția va pune la dispoziția tinerelor o colecție de 1.250 de zadii, pe care acestea vor trebui să le îmbrace la sfârșitul lunii iulie, chiar de Ziua Imnului Național.

„Îți place să apari în public? Îți plac prezentările fashion? Acum ai ocazia să fii model la cel mai important Fashion Trend Zadia – Bistrița! Vei pune în evidență zadiile autentice din zona Bistriței, în cadrul paradei Fashion Trend Zadia de pe stadionul ‘Jean Pădureanu’”, este mesajul pe care CJC BN l-a transmis pe site-ul instituției.

Evenimentul se numește „Manifest peentru portul popular Zadia” și va avea loc în data de 29 iulie. Directorul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Gavril Țărmure, a precizat  faptul că manifestarea va fi însoţită şi de un spectacol muzical, iar organziatorii şi-au propus să încerce şi o consemnare în Cartea Recordurilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*