Ultimele Știri

Parada de 1 Decembrie va fi organizată anul acesta în Piața Constituției

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat vineri că parada ce anul acesta va fi organizată în Piața Constituției, lucrul acesta fiind discutat încă de la începerea lucrărilor de reabilitare a Arcului de Triumf. 

În Piața Constituției vor fi amenajatespații atât pentru public cât și pentru oficialități: „O să ţinem parada de 1 Decembrie în Piaţa Constituţiei, sau cel puţin aşa am propus, ca să nu-i deranjăm pe cei care defilează. Toţi factorii care suntem implicaţi am discutat în principiu încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf – o vom ţine în Piaţa Constituţiei. Nu ştiu dacă au mai apărut idei pe parcurs, dar cred că aşa ar fi normal, să poată să se desfăşoare actorii principali, respectiv Armata şi celelalte instituţii”.

În ultimii ani, parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice, pe sub Arcul de Triumf. Anul trecut, parada militară de 1 Decembrie a fost numită ”cea mai mare paradă militară din ultimii 23 de ani”.

Peste 20 zeci de mii de români au asistat anul trecut la Arcul de Triumf din Bucureşti la una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase parade militare din ultimele două decenii. Câteva mii de angajati de la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP au defilat alături de 140 de militari din mai multe state ale NATO.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*