Papa Francisc, vizită istorică în insula Lesbos

Papa Francisc a sosit, sâmbătă, pe Insula Lesbos din Grecia, într-o vizită istorică prin care vrea să îşi exprime susţinerea faţă de refugiaţii care încearcă să ajungă în Europa.

Papa Francisc imploră Europa să acţioneze în criza migranţilor care afectează continentul „într-un mod care să fie demn de umanitatea noastră comună” şi să vină în ajutorul refugiaţilor, într-un spirit de fraternitate şi umanitate, relatează AP.

Francisc a făcut aceste declaraţii sâmbătă, adresându-se migranţilor din centrul pentru refugiaţi de la Moria, pe Insula greacă Lesbos.

Această instalaţie a fost transformată în centru de detenţie pentru refugiaţii care aşteaptă să fie trimişi înapoi în Turcia, în baza controversatului Acord UE-Turcia în vederea opririi afluxului de migranţi şi refugiaţi către Europa.

Unii migranţi au plâns în hohote în momentul în care s-au întâlnit cu Papa Francisc, care face o vizită încărcată de momente emoţionante în centrul de detenţie de la Moria, pe Insula Lesbos din Grecia.

Un bărbat a plâns în hohote, fără să se poată stăpâni, în momentul în care a îngenunchiat, sâmbătă, în faţa Papei Francisc.

„Mulţumesc, Doamne. Îţi mulţumesc. Părinte, binecuvântează-mă!”, a spus el.

Copiii i-au oferit Papei desene, iar acesta a lăudat o fată pentru pictura sa. „Bravo. Bravo”, i-a spus el, în timp ce dădea planşa membrilor personalului său. Suveranul Pontif le-a transmis apoi acestora: „Nu o împături. O vreau pe biroul meu”.

Zeci de refugiaţi, care nu se află printre cei selectaţi să se îl întâlnească pe Papa Francisc pe Insula Lesbos, s-au adunat şi agită pancarte improvizate, în speranţa de a-l vedea pe Suveranul Pontif, relatează AP.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *