Papa Francisc: „Violența deformează și distruge religia”

  • Adelina Mitrache
  • 21 septembrie 2016
  • Externe

Papa Francisc a declarat marți, la Assisi, că „nicio formă de violență nu reprezintă adevărata natură a religiei”, ci este o deformare a sa, care „contribuie la distrugerea ei”, relatează EFE.

În fața liderilor religioși și politici din toate părțile lumii în piața San Francesco din Assisi (centro de Italia), Suveranul Pontif a cerut să se condamne folosirea „numelui lui Dumnezeu pentru a justifica violența și a subliniat că doar pacea este sfântă și nu războiul”.

Intitulată „Sete de pace. Religii și culturi în dialog”, întâlnirea a fost promovată de Comunitatea „Sfântul Egidiu”, în colaborare cu comunitățile franciscane din Assisi.

În discursul său Papa a menționat vizita sa în insula greacă Lesbos, unde s-a întâlnit cu patriarhul ecumenic ortodox de Constantinopol, Bartolomeu — prezent și el marți la Assisi — alături de care a putut vedea „în ochii refugiaților durerea războiului și suferința popoarelor însetate de pace”.

Papa Francisc a condamnat „războaiele, terorismului și violența” care există în diferite părți ale lumii și a cerut să fie promovată pacea ca dorință a omenirii. O pace care „nu se poate naște din deșertul orgoliului și intereselor particulare, din zonele aride ale beneficiului cu orice preț și din comerțul armelor”.

Pacea, a continuat Papa, trebuie să fie „adevărată nu iluzorie” și nu poate fi obținută decât punându-i pe primul plan pe cei care suferă, înfruntând conflictele și eradicându-le din interior.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe liderii națiunilor să nu înceteze să caute și să promoveze noi drumuri spre pace dincolo de interesele particulare ale momentului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *