Ultimele Știri

Papa Francisc: „Violența deformează și distruge religia”

Papa Francisc a declarat marți, la Assisi, că „nicio formă de violență nu reprezintă adevărata natură a religiei”, ci este o deformare a sa, care „contribuie la distrugerea ei”, relatează EFE.

În fața liderilor religioși și politici din toate părțile lumii în piața San Francesco din Assisi (centro de Italia), Suveranul Pontif a cerut să se condamne folosirea „numelui lui Dumnezeu pentru a justifica violența și a subliniat că doar pacea este sfântă și nu războiul”.

Intitulată „Sete de pace. Religii și culturi în dialog”, întâlnirea a fost promovată de Comunitatea „Sfântul Egidiu”, în colaborare cu comunitățile franciscane din Assisi.

În discursul său Papa a menționat vizita sa în insula greacă Lesbos, unde s-a întâlnit cu patriarhul ecumenic ortodox de Constantinopol, Bartolomeu — prezent și el marți la Assisi — alături de care a putut vedea „în ochii refugiaților durerea războiului și suferința popoarelor însetate de pace”.

Papa Francisc a condamnat „războaiele, terorismului și violența” care există în diferite părți ale lumii și a cerut să fie promovată pacea ca dorință a omenirii. O pace care „nu se poate naște din deșertul orgoliului și intereselor particulare, din zonele aride ale beneficiului cu orice preț și din comerțul armelor”.

Pacea, a continuat Papa, trebuie să fie „adevărată nu iluzorie” și nu poate fi obținută decât punându-i pe primul plan pe cei care suferă, înfruntând conflictele și eradicându-le din interior.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe liderii națiunilor să nu înceteze să caute și să promoveze noi drumuri spre pace dincolo de interesele particulare ale momentului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*