Ultimele Știri

Papa Francisc: Unii cred că pentru a fi buni catolici trebuie să fim ca iepurii

Papa Francisc face din nou declarații surprinzătoare. De această dată, acesta a discutat despre contracepție. În mod inedit, acesta a ținut un discurs chiar în avion.

Suveranul Pontif este de părere că părinții trebuie să fie responsabili și că trebuie să abordeze foarte serios metodele de contracepție. Mai mult, ascesta a mai povestit și de tentativa unor persoane de a-l atrage într-o operațiune de evaziune fiscală.

Unii cred – şi-mi scuzaţi limbajul – că pentru a fi catolici adevăraţi trebuie să fim ca iepurii. Nu. Este nevoie de o paternitate responsabilă”, a spus papa.

În timpul în care Papa Francisc a fost episcop în Argentina, doi bărbați au vrut să îl implice într-o operațiune de evaziune fiscală. Aceștia s-au oferit să doneze bisericii 400.000 de dolari, bani neimpozabili, dacă el ar fi acceptat să le dea înapoi o parte din sumă.

Ce aş fi putut face în acel moment? Aş fi putut să-i insult şi să le dau un şut acolo unde soarele nu ajunge niciodată. Sau aş fi putut să fac pe prostul. Am făcut pe prostul, le-am spus că aici nu se fac donaţii, că noi nu avem un cont deschis”, a povestit Papa Francisc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*