Ultimele Știri

Papa Francisc şi-a cerut iertare

Papa Francisc şi-a cerut scuze în numele bisericii pentru scandalurile care au afectat recent Vaticanul, fără să precizeze despre ce este vorba. Nu puţini cred însă că Suveranul Pontif se referă la problema homosexualităţii în rândul clericilor

papa francisc

În faţa unei pieţe Sfântul Petru pline de credincioşi adunaţi pentru audienţa generală, Papa Francisc a ţinut să le transmită un mesaj.

„În numele bisericii, vă cer iertare pentru scandalurile care au avut loc recent în Roma şi la Vatican. Vă cer iertare!”.

Fără alte precizări, Suveranul Pontif şi-a citit apoi remarcile pregătite pentru această ocazie.

Surse de la Vatican şi presa italiană speculează însă că este vorba de două scandaluri care au în centru homosexualitatea preoţilor. Pe 3 octombrie, un monsenior polonez şi-a făcut publică orientarea sexuală şi faptul că trăieşte cu un bărbat de mai bine de un deceniu. A fost imediat concediat.

Într-un caz separat, presa italiană a dezvăluit că preoţii unei bisericii din Roma apelau frecvent la bărbaţi care se prostituau şi au fost văzuţi într-un parc din capitala italiană cunoscut ca un loc de întâlnire pentru relaţii sexuale pasagere.

Nici purtătorul de cuvânt de la Vatican nu a precizat la ce scandaluri s-a referit Papa Francisc. A ţinut însă să precizeze că nu este vorba de demisia primarului Romei, ci că este vorba de situaţii care privesc direct biserica.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*