Ultimele Știri

Papa Francisc: Oricine ridiculizează credinţa cuiva se poate aştepta la un pumn

Papa Francis a sugerat că există limite în libertatea de exprimare, spunând ca atacul terorist asupra Charlie Hebdo nu a venit întâmplător deoarece „nu se poate face haz de credința cuiva” și că oricine aruncă insulte se poate aștepta la un”pumn”.

Pontiful a spus că atât libertatea de credință și libertatea de exprimare au fost drepturilor fundamentale ale omului și că „fiecare religie are demnitatea ei.”

 

„Nu se poate provoca, nu se poate insulta credința altor oameni, nu se poate face haz de credință”, a spus el. „Există o limită. Fiecare religie are demnitatea … în libertatea de exprimare există limite.”

Dreptul la libertate de exprimare vine cu „obligația” de a vorbi pentru „binele comun”, a spus Papa Francis , avertizând împotriva provocărilor de orice fel.

Pentru a ilustra punctul său de vedere, el a glumit pe seama consilierului şi bunului său prieten Alberto Gasparri care se afla în apropiere.

„Este adevărat că nu putem reacționa violent, dar, de exemplu, în cazul în care Dr. Gasparri aici, un mare prieten de-al meu, spune o înjurătura împotriva mamei mele, apoi se poate aştepta la un pumn, e ceva normal”, a spus suveranul pontif.

Papa Francisc a răspuns la o întrebare legată de libertatea de exprimare, pe fondul controversatelor caricaturi cu profetul Mahommed publicate de revista franceză Charlie Hebdo.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Papa Francisc: Oricine ridiculizează credinţa cuiva se poate aştepta la un pumn

  1. Papa penis..

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*