Papa Francisc îşi doreşte să facă o vizită în România care ”să ajute la unitatea tuturor românilor”

  • Adrian Marinescu
  • 3 aprilie 2016
  • Social
Papa Francisc

Nunţiul Apostolic în România, monseniorul Miguel Maury Buendia, spune că Papa Francisc îşi doreşte să facă o vizită în ţara noastră care ”să ajute la unitatea tuturor românilor”.

”În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu Papa. Ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: «Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor». De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc”, a declarat Nunţiul Apostolic într-un interviu pentru Digi24.

În urmă cu aproape un an, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.

În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *