Papa Francisc a sosit pe insula Lesbos în Grecia, pentru a se întâlni cu imigranții

Papa Francisc a sosit sâmbătă dimineața, pentru câteva ore, pe insula greacă Lesbos, poarte de intrare a migranților în Europa, pentru a reafirma un mesaj de primire și de solidaritate, transmite AFP.

Avionul Suveranului Pontif a aterizat la ora locală 10.04 (07.04 GMT), cu 14 minute înainte de ora programată, pe aeroportul Mytilene (Grecia), unde a fost așteptat de premierul grec Alexis Tsipras. ‘Este o călătorie puțin diferită de celelalte. O călătorie marcată de tristețe (…) Ne vom întâlni cu ce mai gravă criză umanitară de la cel De-al Doilea Război Mondial’, a declarat Papa în cursul zborului spre insula elenă.

Papa Francisc va efectua sâmbătă o ”călătorie umanitară” în insula grecească Lesbos, a anunțat Vaticanul, comunicând programul vizitei cu caracter simbolic în care Suveranul Pontif își va exprima solidaritatea cu toți migranții. Deplasarea va avea și ”caracter ecumenic”, având loc împreună cu Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *