Ultimele Știri

Panică pe Bursa de la Bucureşti! Picaj de 6,3% la finalul zilei de luni

bvb

Bursa de Valori București a închis în scădere semnificativă pe toți indicii ședința de tranzacționare de luni, urmând astfel evoluția burselor din întreaga lume într-o zi care pe piețele internaționale a fost catalogată drept ‘lunea neagră’.

Indicele de referință BET al BVB s-a depreciat cu 6,32% după ce, în cursul zilei, indicele care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni consemnase scăderi de peste 7%.

Tranzacțiile bursiere au depășit 143 milioane de lei (32 milioane de euro), o valoare record pentru bursa autohonă, pe fondul unor schimburi cu acțiuni în valoare de aproximativ 125 de milioane de lei (peste 28 milioane de euro).

De altfel, în după-amiază zilei de luni, pagina de internet a Bursei de Valori București a fost accesată cu dificultate din cauza traficului ridicat.

 

‘Suntem foarte multumiți și motivați de faptul ca varianta de desktop a website-ului nostru a reușit să atragă un interes atât de ridicat din partea investitorilor și a potențialilor investitori, și acum ne readaptăm intensiv măsurile tehnice pentru a face față mai bine, în viitor, unui astfel de interes ridicat’, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, pentru Agerpres.

Cele mai mari rulaje au fost înregistrate cu acțiunile Romgaz — 20,55 milioane lei, Banca Transilvania — 19,81 milioane lei și Fondul Proprietatea — 18,96 milioane de lei. Toate cele trei titluri au ‘pierdut’ peste 6% din valoare, cea mai semnificativă scădere fiind consemnată de acțiunile Romgaz (minus 6,85%).

 

Indicele BET-FI al SIF-urilor a scăzut cu 6,65%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 6,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a pierdut 5,91%. Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a scăzut cu 6,28% în prima ședință de tranzacționare a săptămânii.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*