Panama Papers: Partidul Radical din Ucraina va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Petro Poroșenko

  • Adelina Mitrache
  • 4 aprilie 2016
  • Externe
porosenko

Liderul Partidului Radical din Ucraina, Oleg Liasko, a spus luni că formațiunea sa va începe declanșarea procedurii de destituire a președintelui Petro Poroșenko în urma scandalului „Panama Papers”.

CITEȘTE ȘI: Președintele cu viață dublă | Petro Poroșenko, un asasin economic

De asemenea, a cerut Radei Supreme (parlamentul unicameral) crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea dezvăluirilor din presa internațională, care a publicat numele unor înalți demnitari, între care și cel al președintelui ucrainean, care și-au plasat averile în paradisuri fiscale pentru evitarea impozitelor.

CITEȘTE ȘI: Panama Papers: Messi trece la amenințări după ce a fost dat în vileag

„Facțiunea Partidului Radical va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Poroșenko, în conformitate cu prevederile Articolului 111 din Constituția Ucrainei. Noi cerem crearea unei comisii parlamentare provizorii pentru investigarea faptelor legate de existența unor conturi ale președintelui Petro Poroșenko în societăți offshore”, a scris Liasko, pe pagina sa de Facebook, citată de portalul Strana.ua și Reuters.

Potrivit acestuia, este „culmea cinismului” să-ți ascunzi averea în paradisuri fiscale, în timp ce „sute de soldați au murit în asediul de la Ilovaisk”, din august 2014, în timpul luptelor cu rebelii separatiști proruși în estul Ucrainei.

Biroul Național Anticorupție din Ucraina (NABU) a anunțat anterior că nu va începe o anchetă împotriva președintelui Petro Poroșenko în urma publicării documentelor în afacerea „Panama Papers” din motive de imunitate.

„Refuzul Biroului Național Anticorupție de a investiga acțiunile președintelui (Poroșenko) este o dovadă a subordonării acestuia și a faptului că imita doar lupta împotriva corupției”, a reacționat Liasko.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *