Panama Papers: K. Iohannis: Sunt mulţumit, nu am regăsit pe listă nume în poziţii foarte înalte politice

iohannis

Şeful statului îi critică pe oamenii de afaceri români care preferă să-şi înregistreze afacerile în aşa numitele paradisuri fiscale. E moral ca taxele şi impozitele să fie plătite în ţara în care se face profitul, spune Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Dacă un afacerist care câştigă foarte bine în România prefară o schemă din asta şi să plătească impozite în Panama, atunci poate fi judecat nu numai din punct de vede legal, ci cel puţin moral şi în media.

Acolo unde e profit este moral să se realizeze şi plata taxelor şi impozitelor.

Sunt mulţumit, nu am regasit încă nume foarte cunoscute, în poziţii foarte înalte politice în această lista Panama Papers. Sunt afacerişti, parte din ei sunt în diferite procese de evaziune fiscală”.

”Având în vedere că este o speţă care este sub investigaţie chiar dacă am poate un pic mai multe informaţii nu vreau să intru în detalii, însă pot să spun foarte clar că am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această chestiune, iar în ce o priveşte pe doamna Kovesi pot să vă spun foarte clar că în privinţa domniei sale nu am niciun semn de întrebare şi nicio îndoială”, a spus preşedinteleKlaus Iohannis la TVR, anunţând că a semnat decretul a numire a Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA.

Procurorii DIICOT au anunţat miercuri că doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, au fost arestaţi pentru transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice în cazul încercării de intimidare a procurorului şef DNA.

Sursa citată anunţă că există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, Weiner Ron şi Geclowicz David, au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice.

„În fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora”, transmit procurorii DIICOT.

Reţeaua era bine organizată, iar potrivit datelor furnizate de procurori, căsuţele de e-mail ale unor apropiaţi ai Laurei Codruţa Kovesi au fost sparte.

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube arestaţi în România sub acuzaţia de acte de intimidare a Codruţei Kovesi, procurorul-şef DNA, au fost solicitaţi de autorităţile române să investigheze acte de corupţie în instituţii, ei reuşind să facă „progrese importante”, susţine compania israeliană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *