Până la 200.000 euro pentru micile afaceri. Care sunt pașii de urmat pentru a obține fondurile

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iunie 2016
  • Economie

Românii cu mici afaceri pot primi fonduri nerambursabile de la 25.000 de euro până la 200.000 de euro, destinate investițiilor în microîntreprinderile din mediul urban.

În data de 26 mai 2016, s-a făcut un anunț mai mult decât important pentru firmele care au maximum 9 angajați (microîntreprinderi): s-a lansat apelul de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul Operațional Regional (POR), linia de finanțare 2.1A, prin care aceste întreprinderi pot beneficia de un ajutor nerambursabil de la 25.000 Euro până la 200.000 Euro (max. 90% finanțare, min. 10% contribuție proprie; curs Euro: 4,4723 RON / Euro) pentru investiții realizate în mediul urban, conform informațiilor furnizate de Startupcafe.ro.

Perioada de depunere a dosarelor 27 iulie – 27 septembrie 2016 (pentru a fi siguri că bugetul nu este epuizat înainte de închiderea oficială a depunerii cererilor de finanțare din data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00).

Antreprenorii sunt sfătuiți să profite de această șansă, următorul an când vor putea beneficia de astfel de fonduri fiind anul 2022.

StartupCafe.ro si Asociatia Consultanților din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) au pus la dispoziție, pentru cei interesați să obțină findurile, un ghid practic realizat de consultantul Peter Nagy-Imecs, de la societatea Goodwill Consulting, membră ACRAFE. Ghidul nu trebuie însă confundat cu Ghidul solicitantului, emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale, documentul oficial care guvernează acești bani europeni și care trebuie urmat cu mare atenție.

Pasul 1: Eligibilitatea

Pe baza ghidului final POR 2.1A sunt eligibile societățile comerciale și cooperative (de ex. SRL / SRL-Debutant, SA, SCM sau alte societati cooperative) care respectă cerințe legate de vechime (înființate cel târziu la  ianuarie 2015); mărime (mai puțin de 10 angajați); înregistrarea unui profit din exploatare; activități care să nu fi fost suspendate.

Pasul 2: Evaluarea șanselor de succes

Pe baza criteriilor de selecție trebuie definite angajamentele pe care le puteți asuma. Acest pas este deosebit de important, deoarece obiectivul lui este găsirea unui echilibru perfect între: un punctaj care să vă asigure șanse cât mai mari pentru succes și angajamente reale, pe care le puteți respecta.

Pasul 3. Pregatirea unei cereri de finanțare de succes

Primul factor care trebuie luat în considerare este timpul: cererea de finanțare trebuie depusă până cel târziu 27 septembrie. În conformitate cu procesul de selecție și de derulare al apelului POR 2.1A, după această dată autoritațile pot închide apelul dacă bugetul este epuizat, deci numai o cerere depusă înainte de această dată are șanse maxime de câștig.

Vă sfătuim să consuștați întregul ghid pentru a vă informa asupta întregilor cerințe.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *