Ultimele Știri

Paisprezece răniţi în Germania, în urma unor ciocniri între refugiaţi la o tabără de migranţi

Paisprezece persoane au fost rănite duminică, în urma unor ciocniri între refugiaţi, într-o tabără de lângă oraşul german Kassel, relatează agenţia germană DPA, citată de AFP în pagina electronică. În tabără se aflau 1.500 de migranți, provenind din aproximativ 20 de țări.

Bătaia a izbucnit duminică la prânz, între doi refugiați, ulterior implicându-se în conflict două grupuri mari de migranți albanezi și pakistanezi. Printre răniți se află și trei polițiști.

Duminică seara, o a treia ciocnire a izbucnit între un grup de aproximativ 70 de migranţi şi alt grup de aproximativ 300 de migranţi. Poliţia a reuşit să restabileacă ordinea după mai multe ore, dar nu a operat arestări.

Potrivit Deutsche Welle, poliţia a anunţat că certuri au izbucnit frecvent în acest centru temporar pentru migranţi instalat în incinta fostului aeroport Kassel-Calden, în nordul Germaniei, dar că incidentele de duminică sunt primele în care s-a ajuns la confruntări fizice.

Opt refugiaţi răniţi au fost conduşi la spital pentru îngrijiri, potrivit DW. Autobuze au sosit duminică seara în centru pentru a-i lua şi conduce la alt centru pe unii refugiaţi.

Poliţia a intervenit împreună cu oficiali pentru a pune capăt disputei. Trei oficiali şi trei refugiaţi au fost răniţi. Anchete privind refuzul dispoziţiilor autorităţilor şi atac grav au fost lansate, fără să se facă arestări, potrivit DW.

Centrul a fost creat iniţial pentru a găzdui 1.000 de persoane. Unii dintre cei 1.500 de refugiaţi aflaţi acolo în prezent sunt mulţumiţi că se află departe de război, însă alţii şi-au exprimat frustrarea şi îndoiala că vor primi azil, potrivit postului.

Germania aşteaptă până la un milion de migranţi să sosească pe teritoriul său până la sfârşitul anului.

„Capacitatea noastră de absorbţie este limitată, chiar dacă nu s-a decis încă până unde merg aceste limite”, a avertizat duminică preşedintele german Joachim Gauck.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*