Ultimele Știri

Pâinea comunistă va reveni în magazine

Brutarii vor scoate pe piață pâine făcută după rețetele vechi, de pe vremea comunismului. Faimoasa franzelă București, lungă de 65 de centimetri, va conține pe lângă ingredientele clasice zahăr, lapte şi grăsimi.

„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori”, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.

Produsele de panificație vor fi însoțite de certificate eliberate de Ministerul Agriculturii, prin care se dovedește că se respectă rețetele vechi și cel mai important e că nu vor conține amelioratori.

„Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a afirmat Aurel Popescu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Pâinea comunistă va reveni în magazine

  1. In sfarrsit putem manca si o paine neagra reala si nu vopsita!! super

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*