Ultimele Știri

Pacienții români nu își cunosc drepturile

Un nou număr de telefon va sta la dispoziția pacienților din București, pentru informații

pacienti

9 din 10 bolnavi din România nu își cunosc drepturile. Nu știu că, potrivit legii au acces la informații, tratamente de ultimă generație, dar și dreptul la o a doua opinie. Necunoscute sunt și căile prin care un pacient își poate cere drepturile, și asta pentru că, deși au trecut 15 ani de la stabilirea drepturilor fundamentale pentru pacienți din Uniuninea Europeană, Ministerul Sănătății nu a organizat nicio campanie de informare.

Pacienţii români nu au acces la toate serviciile medicale şi plătesc chiar şi pentru cele gratuite. Sunt cele mai dese plângeri primite de Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor. Totuşi, cei mai mulţi nu ştiu nici că li se încalcă drepturile, nici cum pot reclama abuzurile.

Potrivit Cartei drepturilor fundamentale, un pacient european trebuie informat, respectat, trebuie să aibă acces la tratament personalizat şi de calitate, să aleagă unde şi cum să fie tratat. Trebuie să beneficieze şi de prevenirea bolilor, confidenţialitate şi posibilitatea de a reclama orice problemă.

În plus, legea de la noi îi dă dreptul la a doua opinie, ca să fie sigur pe diagnostic sau propunerea de tratament. Dar aceeaşi lege nu oferă şi soluţiile concrete. Aşa că pentru contraexpertiză, pacientul îşi caută singur un alt medic şi îi plăteşte serviciile, fiindcă îl poate solicita doar în sistemul privat.

Pacienţii români nu își ştiu drepturile, iar singurele campanii de informare au fost făcute de asociaţiile de pacienţi şi asociaţiile private.

De luna aceasta, pacienţii din Bucureşti au la dispoziţie un nou număr de telefon unde pot suna pentru a se informa, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.30. Numărul este 0800 080 444.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*