Ultimele Știri

Pacientele afectate de cancer refuză reconstruirea chirurgicală a sânului

Tot mai multe femei suferă de cancer la sân, mulți medici sunt nevoiți să extirpe sânul din cauza cancerului mamar. În ajutorul acestor femei, statul a introdus un program în care femeile care au trecut prin aceste operații vor putea beneficia, gratuit, de reconstrucție mamară. 

Deși operația de reconstrucție mamară este gratuită, se pare că nu este dorită de paciente. Psihologii spun că este necesară pentru ca pacienta să-și refacă echilibrul fizic și emoțional.

Reintegrarea socială a pacientelor se face mult mai bine. De asemenea, pacientele pot și ele să meargă în sfârșit la un ștrand. Anul acesta încă nu s-au efectuat din cauză că pacientele nu au venit, chiar dacă noi am fost de mai multe ori la comisiile oncologice, am discutat cu paciente. Unele dintre ele spun că au suferit destul„, spune dr. Adrian Tirla, chirurg plastician la Spitalul Judeţean din Oradea.

Până acum, pacientele care doreau reconstrucția mamară erau nevoite să plătescă 500 de euro. Însă, acum statul vine în ajutorul acestor femei, care au suferite destul, prin implementarea programul gratuit de reconstrucțe mamară. Se dorește ca toate pacientele să beneficieze de acest program.

În fiecare an, în România apar 5 mii de cazuri noi de cancer mamar. Trei mii dintre paciente aleg să-şi refacă sânul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*