Ultimele Știri

Ovidiu Tender, condamnat la închisoare cu executare în dosarul RAFO

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom.  În acest dosar a mai fost condamnat și finanțatorul echipei de fotbal Politehnica Timișoara Marian Iancu, la 13 ani de închisoare cu executare

Judecătorii au decis ca toți înculpații să plătească despăgubiri societății Carom Onești, în valoare de 31 de milioane de euro. Procurorii anticorupţie susţin că fosta şefă a DIICOT Alina Bica l-ar fi ajutat pe Tender să îşi formuleze o apărare avantajoasă, în acest dosar.
Potrivit dosarului trimis instanţei în august 2006, dosar instrumentat chiar de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. 
 
Procurorii susţin că gruparea de criminalitate constituită de aceştia urmărea obţinerea de fonduri financiare frauduloase a căror sursă urma a fi ascunsă prin încheierea unor contracte comerciale ilegale. 
 
Infracţiunile ar fi vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune de creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti. 
 
În urma acestor fapte, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2004, societatea Carom Oneşti a fost prejudiciată cu peste 1,4 miliarde de lei vechi.
 
Alin Bica ar fi primit mită de la Ovidiu Tender
 
Procurorii anticorupţie arată într-un document că Ovidiu Tender ar fi apelat la Alina Bica, prin intermediul fostului consilier al magistratului Florentin Mihăilescu, pentru ca afaceristul să îşi poată formula o apărare cât mai favorabilă, având în vedere că dosarul  de la Tribunalul Bucureşti în care este judecat Tender a fost instrumentat chiar de fosta şefă a DIICOT. 
„Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediului angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia – rechizitoriului nr.692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT”, notează anchetatorii.
În acest sens, Alina Bica ar fi primit un teren căruia i-ar fi ascuns provenienţa trecându-l pe numele altei persoane.
 
De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 446/P/2014 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea proveninţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”,mai arată procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*