Ultimele Știri

Ordonanța pentru salariile demnitarilor ar putea fi aplicată de la 1 august

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat în cursul zilei de joi, 23 iulie, că este foarte posibil ca ordonanța privind salariilor demnitarilor să fie aplicată de la 1 august, având în vedere că impactul bugetar generat de această ordonanță este foarte mic, sub 600 de mii de lei.

Rovana Plumb justifică aplicarea acestei ordonanțe și prin faptul că aceste creșteri salariale sunt legate de continuarea implementării, după adoptarea legii salarizării.

„Ordonanța este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară și vom decide atunci dacă va începe aplicarea ei de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil să înceapă și această aplicare a ordonanței. Mai ales că acest prim pas de creșteri salariale este legat de continuarea implementării, după adoptarea legii salarizării”, a afirmat Plumb.

De asemenea, ministrul spune că această ordonanță va fi finalizată până la final lunii august,a stfel încât să poată fi pusă în aplicare din luna septembrie.

„Deci este parte componentă a legii salarizării. Noi o vom finaliza până la sfârșitul lunii august astfel încât în septembrie să poată să intre în dezbatere în Parlament. După cum știți, este gata, s-a discutat cu federațiile sindicale, așteptăm amendamentele lor, observațiile lor, după care o vom finaliza. Încercăm să o bugetăm, așa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*