Ultimele Știri

Orban: ”Victor Ponta, Rovana Plumb şi PSD au minţit cu neruşinare părinţii şi bunicii noştri că Iohannis va tăia pensiile”

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marți, 23 decembrie, că Ponta și PSD au mințit în legătură cu planurile lui Iohannis de a tăia pensiile în cazul în care va deveni președinte. Acesta a demonstrat că deși a câștigat presedinția, până în această zi, Iohannis nu a avut nicio astfel de inițiativă iar demersul de contestare la CC a Legii bugetului de stat pe 2015 nu va afecta acest domeniu.

Orban i-a acuzat pe Ponta, Rovana Plumb și PSD că au mințit poporul român în legătură cu planurile pe care Iohannis le-ar fi avut după ocuparea funcției de președinție, și anume acelea de a scădea pensiile. Conform acestuia, pesediști continuă să îi mintă pe cetățenii români:

”Victor Ponta, Rovana Plumb şi PSD au minţit cu neruşinare părinţii şi bunicii noştri, cei care trăiesc din pensie, că dacă Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale va tăia pensiile. Văd că nici după 16 noiembrie, Victor Ponta, Rovana Plumb şi cu ceilalţi pesedişti nu s-au dezbărat de acest obicei de a-i minţi pe cetăţenii români. Nu va afectată nicio pensie, niciun salariu şi nicio altă alocare bugetară de atacul nostru la Curtea Constituţională. În cazul în care Curtea Constituţională va declara neconstituţională legea bugetului de stat, răspunderea este exclusivă a Guvernului şi nu a noastră, care ne dorim ca legea bugetului de stat să fie în conformitate cu prevederile Constituţiei şi mai ales să poată fi aplicată. Tocmai pentru a se asigura resursele financiare necesare, pentru a plăti pensiile, salariile în sectorul public, subvenţiile şi toate celelalte categorii de alocaţii este necesar ca legea bugetului să fie constituţională, să se întemeieze pe nişte indicatori economici bugetari corecţi, să respecte legislaţia în vigoare”, a declarat Orban.

Rovana Plumb a arătat însă, că bugetul pe anul 2015 este mai mare:

„Noi considerăm că este nevoie de calm, de construcţie şi că în aceste momente, în care se apropie şi Sfintele Sărbători ale Crăciunului, trebuie să facem un apel la tot ceea ce înseamnă dialog, cooperare, astfel încât măsurile de creştere economică şi protecţie socială să îşi găsească aplicabilitatea începând cu ianuarie 2015. Noi am înţeles că a fost o acţiune politicianistă în ceea ce priveşte votul dat în Parlament împotriva bugetului de stat, dar cred că este momentul să trecem peste acest tip de politică şi să mergem în continuare spre construcţie, pe baza unui dialog solid”, a declarat aceasta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*