Ultimele Știri

Orban: „Islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Noi în Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta”

viktor orban

Premierul ungar, Viktor Orban, şi-a apărat postura inflexibilă împotriva refugiaţilor, dintre care majoritatea sunt musulmani, spunând într-un interviu că islamul „nu a făcut niciodată parte din Europa”, informează agenţia de presă AFP în ediția online.

Viktor Orban a declarat pentru săptămânalul german Focus că „limbajul elitei europene este ideologic şi dogmatic”.

„Islamul nu a făcut niciodată parte din Europa, a venit la noi”, a spus Orban într-un interviu care va fi publicat în întregime sâmbătă.

Acesta a spus că imigranţii de origine turcă din Germania, care au ajuns cu zecile de mii în anii 1960 pentru a munci acolo, „aparţin acum istoriei germane şi prin urmare, şi istoriei Europei”.

„Însă la nivel spiritual, islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Este legea unei alte lumi”, a spus Orban.

Premierul ungar a criticat Franţa şi Germania pentru refuzul lor de a accepta „orice îndoieli” cu privire la o societate multiculturală.

„Noi în Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta”, a spus el.

Aproximativ 600.000 de persoane au ajuns în Europa până acum în acest an, multe dintre ele îndreptându-se spre Germania şi Suedia.

Orban a subliniat că majoritatea solicitanţilor de azil care au ajuns în Europa sunt de fapt imigranţi economici. „Nu toată lumea are dreptul la o viaţă în Germania sau în Ungaria. Acesta este doar pentru cei care au muncit pentru el”, a spus el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*