Ultimele Știri

Orașul cu cele mai scumpe apartamente din România

Studiu: Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe apartamente din România

apartament

Deşi ne-a fi aşteptat ca Bucureştiul să fie oraşul cu cele mai scumpe apartamente din România, Clujul şi-a consolidat prima poziţie, la sfârșitul lunii iulie proprietarii cerând, în medie, cu 4.000 de euro mai mult decât pentru locuințele din Capitală.

Garsonierele din Cluj au fost scoase la vânzare cu un preţ mediu de 39.316, asta în timp de în Capitală preţul mediu a fost de 35.174 de euro, cu aproximativ 4.000 de euro mai mic.

O diferență și mai mare este între prețurile din cele două orașe și cele din Brașov și Iași, acolo unde prețurile medii cerute de proprietari au fost de 47.187 de euro, respectiv 46.351 de euro.

Avansul Clujului în fața Bucureștiului scade la 1.000 de euro în cazul apartamentelor cu 3 camere, cu un preț mediu de 77.182 de euro, față de 76.282 de euro în Capitală.

Capitala are cel mai ridicat preț mediu pentru apartamentele cu 4 camere, 101.117 de euro, în timp ce în Cluj acesta este de 96.886 euro.

Următoarele poziţii sunt ocupate de Brașov și Iași, în vreme ce în Constanța se înregistrează cel mai scăzut preț mediu dintre cele cinci orașe analizate.

Clujul înregistrează prețuri mai mari decât Bucureștiul datorită exodului populației din zonă în acest oraș, după ce companiile de IT s-au orientat către Cluj. Acest lucru, coroborat cu numărul relativ mic de proiecte rezidențiale noi din Cluj, a creat o cerere mai mare decât oferta, iar proprietarii au speculat această conjunctură, mărind prețurile în conformitate cu realitatea din piață.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*