Ultimele Știri

Orașul antic Nimrud a fost ras de pe suprafața pământului de sălbaticii militanți ISIS

isis nimrud

Sălbaticii militanți ai Statului Islamic duc o luptă continuă împotriva monumentelor arhitecturale antice din nordul Irakului. 

De această dată le-a căzut pradă orașul antic Nimrud, situl arheologic fiind practic ras de pe suprafața pământului. Islamiștii au postat un clip video în care prezintă distrugerea unor artefacte cu barosul, flexul sau chiar buldozerul, apoi au detonat o cantitate impresionantă de explozibil, fapt ce a dus la distrugerea totală a sitului arheologic de o valoare inestimabilă.

Orașul asirian Nimrud se află în apropiere de Mosul, fiind una dintre cele mai mari comori arheologice din Irak. Din păcate acești indivizi sălbatici au distrus în întregime situl arheologic Nimrud, aflat în patrimoniul cultural UNESCO.

Ministrul Turismului și Antichităților din Irak a declarat că orașul asirian Nimrud datează încă din sec. 13 î.Hristos și era considerat una dintre cele mai mari comori arheologice de pe teritoriul Irakului.

Islamiștii care au proclamat Califatul Islamic în nordul Irakului și sudul Siriei duc o luptă de distrugere a monumentelor arhitecturale care nu se potrivesc cu ideologia lor. Militanții Statului Islamic au distrus Muzeul de Istorie Antică din Mosul, Biblioteca Națională din Mosul, orașul antic Hatra, iar acum au șters de pe suprafața pământului orașul antic asirian Nimrud. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*