Oraşele în care ar putea să existe blat între candidaţi. Cine vor fi câștigătorii

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 iunie 2016
  • Social
vot

În mai multe orașe din țară ar putea să existe blat între candidați, conform lui Cozmin Guşă. Acesta a spus că la Cluj Napoca va câştiga Emil Boc, la Braşov, George Scripacaru, iar cel mai probabil, în Constanţa va câştiga candidatul PSD, Decebal Făgădău.

Emil Boc va câştiga Primăria Cluj Napoca în urma unui blat, fiind ajutat de Daniel Buda, conform lui Cozmin Gușă:

„Boc cu clientala lui de partid si cu in Daniel Buda foarte harnic, sub masa cum ii place lui să stea, va câştiga în urma unui blat. Tot un blat major va fi şi la Braşov, unde asa zisul independent Scripcaru va reconfirma din postura de independent, asta ca să nu strice imaginea PNL- ului, imagine deja stricată”.

Conform previziunilor acestuia, blat va fi şi la Târgu Mureş și Timișoara.

„Poate şi independenţii aceştia se vor gândi foarte bine dacă să se mai întoarcă la partid sau nu”, a spus Cozmin Guşă.

„Şi la Timişoara este un balt, dar unul mai sofisticat. Este un blat în care primăria o să o ia PNL-ul şi Consiliul Judeţean îl ia PSD-ul. Acolo, cred că e un blat între vechii politici, Vasile Blaga şi Ilie Sârbu”, a precizat consultantul politic.

„La Iaşi cred că va câştiga urmaşul lui Nichita. Singurul loc pe care îş văd deschis competiţiei, dar pe care nu îl fructifică liberalii, este Constanţa, unde amiralul Chiţac chiar aşa şanse să bată candidatul lui Mazăre şi al PSD-ul, pe Făgădău. Ei sunt într-un fel cap la cap, poate cu câteva procente în spate Chiţac, dar pe un trend ascendent. Acolo văd o singură mişcare pe care PNL-ul se pare că nu este în stare să o facă. Pe locul 3, cu 7-10%, este Palaz, candidatul lui Băsescu. Acolo este antitudinea anti-Mazăre şi Băsescu are această atitudine. Chiru, pe locul 4, din partea ALDE, contează într-o proporţie de 4-5 procente, dar un scor aproape dublu are Palaz, tot cu un electorat anti-Mazăre. Acolo ar fi posibil să se geneze un val public către candidatul liberal, care, recunoaştem, dacă ar putea să devină primar ar mai normaliza atmosfera într-un loc de interes internaţional. Să nu uităm că atât judeţul Constanţa, cât şi oraşul în sine, este pe harta specifică a forţelor NATO, a americanilor, este zona cea mai ferbinte a României, dacă ne uităm câteva sute de metri mai încolo, în Crimee, la noua bază militară instalată acolo. Nu ne putem juca la Constanţa şi am văzut cât de pârjolit a fost acel muncipiu şi judeţul. Deci, singurul loc în care nu văd blatul este Constanţa şi ar fi o victorie simbolică a liberalilor dacă ar fi suficient de înţelepţi să ceară un ajutor de la candidatul lui Băsescu, Palaz”, a detaliat Cozmin Guşă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *