Ultimele Știri

Orașele cu cele mai mici prețuri la apartamente

De când a început criza, în 2008 și până acum, apartamentele s-au ieftinit considerabil. În unele orașe din România, prețurile au scăzut chiar cu 50%.

În Bucureşti, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea apartamentele s-au ieftinit cel mai mult. Fosta capitală europeană a cunoscut, din 2008 și până acum, o scădere a prețului de 16%, însă prețurile, în 2008, erau destul de mici în comparație cu alte orașe ale țării.

În Timișoara apartamentele s-au ieftinit în medie cu 25% în perioada 2008-2014. De la 1100 de euro pe metru pătrat, s-a ajuns la 825 de euro.

În Capitală apartamentele s-au ieftinit cu 43,5% în anii de criză. Este una dintre cele mai mari prăbușiri. Pe lângă faptul că apartamentele excesiv de scumpe au venit la un preț mai apropiat de realitate, dezvoltatorii imobiliari au oferit reduceri substanțiale ca să scape de apartamentele noi pe care le aveau în Capitală.

Constanța a avut de asemenea o piață imobiliară umflată, iar apartamentele de la malul mării și-au pierdut din valoare chiar și mai mult decât Bucureștiul: 45%.

Însă, procentual, cea mai mare scădere a fost înregistrată în Râmnicu Vâlcea: 50%. Problemele de acolo sunt mult mai mari decât în celelalte orașe. Iar ieftinirea apartamentelor reflectă, printre altele, criza combinatului Oltchim paralizat de tentativa ratată de privatizare. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*