Ultimele Știri

Orășel din rulote în Anglia pentru studenții români și bulgari

Un producător agricol britanic vrea să construiască o așezare permanentă din rulote pentru studenții din România și Bulgaria, care vin să muncească sezonier, pentru că localnicii nu vor să se angajeze la această companie.

Compania Staples Vegetables, care aprovizionează multe din supermarketurile importante din Marea Britanie, a anunțat dorința de a aduce zeci de rulote pentru imigranții veniți în orașul Boston, dar în deosebi pentru studenții care lucrează part-time pentru ei. 

Având în vedere că în acest moment compania are 378 de studenți angajați, numărul s-ar putea dubla dacă tinerii ar avea unde locui în perioada sezonieră. Chiar și consiliul local din Boston i-a permis lui Staples să transforme campusul deja format din 63 de rulote într-o așezare permanentă cu spațiu extins.

Studenții sunt angajați pentru o perioadă de 126 de zile și sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Potrivit unui comunicat al companiei, „în general nu există posibilitatea de a face angajări în rândul populației locale, dar în regiunea Lincolnshire situația e mai bună pentru că studenții străini vin în zonă pentru a munci”.

Staples arată că, în urma cu 2 ani, a oferit 130 de locuri de muncă pe plan local, primind în schimb doar 11 cereri de angajare. Un localnic șomer, intervievat de Daily Mail, a spus însă că firma preferă muncitori străini.

„Am trei copii pe care trebuie să-i cresc singur și ei nu mai reușesc să-și găsească de lucru de când au sosit toți acești est-europeni. Nu cred că aducerea altora în plus și cazarea lor în rulote este răspunsul”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*