Ultimele Știri

Oraș rămas în beznă timp de trei zile! Epoca comunistă? Nu, Carei 2015!

Deși pare un scenariu descris din epoca sovietică, totul are loc în 2015 în orașul Carei, județul Satu Mare. Cetățenii orașului Carei au stat trei zile fără curent electric din cauza incompetenței reprezentanților Electrica Nord. 

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, spune că problema este ştiută de ani de zile, dar nimeni nu face nimic pentru a remedia defecțiunile.

„Repară într-un loc și crapă mai încolo, e o munca imprevizibilă. Pe ei nu-i interesează că sunt cablurile vechi. Cineva trebuia să le schimbe”, a declarat Eugen Kovacs.

Pentru a ridica incompetența la rang de artă, directorul Electrica Transilvania Nord, Vasile Filip, a intrat în direct prin telefon la RomâniaTV pentru a lăuda ”eficiența și rapiditatea” cu care au rezolvat colegii săi problema. Vasile Filip se află la schi în Austria și a coordonat acțiunile prin telefon, de aici și rapiditatea cu care a fost rezolvată problema, 3 zile.

„În acest moment, am primit şi eu confirmarea, s-a restabilit alimentarea în tot municipiul. S-a lucrat într-un regim extraordinar, din toate judeţele limitrofe, laboratoare din Baia Mare, Oradea”, a declarat Vasile Filip, director tehnic Electrica Transilvania Nord.

Conform surselor locale mai marii din Țara Oașului se mulțumesc cu contractele din bani publici, dar nu pentru a remedia problemele la rețelele electrice ci doar pentru a vospsi stâlpii pentru milioane de euro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oraşul Carei a rămas fără curent din cauza unei defecţiuni în sistemul de alimentare cu energie electrică. Chiar şi de Revelion, locuitorii au stat în beznă. Din cauza lipsei de curent, oamenii au fost nevoiţi să stea în frig pentru că nici centralele termice nu mai functionează.

Prefectul Eugeniu Avram a afirmat că este cazul să fie traşi la răspundere cei care nu au fost interesaţi până acum de vechimea cablurilor de alimentare cu energie electrică din Carei, deoarece acesta pare să fie principalul motiv al aparţiei avariilor repetate.

Directorul Electrica Transilvania Nord spune că nu va demisiona şi va aştepta concluziile raportului Corpului de Control trimis de ministrul Energiei la Carei.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, anunţa vineri demiteri în cazul penei de curent din Carei, oraş în care mii de oameni nu au avut curent electric din seara de Revelion. Ministrul a calificat situaţia drept „o indolenţă de nepermis” şi spune că vor cădea câteva capete.

”Este de necrezut ce s-a întâmplat acolo, e de neiertat!”, a spus ministrul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*